Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 januari 2018

D66 stelt vragen: wel of geen expertisecentrum in De Vaandel

D66 stelt vragen: wel of geen expertisecentrum in De Vaandel.

Het leek een prachtig initiatief. Zet drie scholen voor passend onderwijs bij elkaar op een geweldige locatie. Mooi midden in Noord-Holland, mooi midden in Heerhugowaard en mooi midden in De Vaandel. Goed voor de onderlinge samenwerking en goed bereikbaar voor kinderen en ouders. Wie kan daar nu tegen zijn?

D66 is een voorstander van passend onderwijs waarbij elk kind een passende plek binnen het onderwijs krijgt. Want goed onderwijs en kansen voor kinderen begint bij de basis.

Maar helaas! Dat expertisecentrum passend onderwijs komt er niet in Heerhugowaard.

Het College heeft simpelweg niet genoeg geld om iets te bouwen. Geen cent voor een steen, een stoel of een krijtje. Dus wat nu? Nou, niets, helemaal niets!

D66 is zeer teleurgesteld in dit besluit.

Raadslid David Gosselaar en tevens onderwijsspecialist zei in een eerste reactie ‘dit besluit is net zoals die mop van die man die naar Parijs ging. Die ging niet’.

Echter, de D66-fractie laat het er niet bij zitten en wil weten hoe dit nu allemaal kan en kon gebeuren.

D66 vindt het bijzonder waarom het College al jaren zegt dat dit project kansrijk is, maar als puntje bij paaltje komt blijkt het uiteindelijk toch niet te kunnen?

En wat gaat het College dan doen om ervoor te zorgen dat er wel gebouwd kan worden en de kinderen terecht kunnen in een fatsoenlijk, nieuw en gezond schoolgebouw? Ook vragen we natuurlijk naar de financiering, want waar komt dat geld dan vandaan?

Wij zijn van mening dat investeren in onderwijs de sleutel vormt tot succes en persoonlijke groei. De jeugd heeft de toekomst.

Daarom is het zo belangrijk om dit expertisecentrum in Heerhugowaard te krijgen.

Vóór onze kinderen!

Alle antwoorden op onze schriftelijke vragen (zogenaamde artikel 37 vragen) worden uiterlijk eind februari verwacht.