Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 juli 2017

Michael Feelders gekozen als lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2018

Michael Feelders gekozen als lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2018

Fractievoorzitter Michael Feelders is door de Heerhugowaardse D66-leden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Dat heeft de afdelingsverkiezingscommissie vandaag bekendgemaakt.

Op 28 juni jongstleden ging de verkiezing voor het lijsttrekkerschap van start. Twee kandidaten hadden zich gemeld; fractievoorzitter Michael Feelders en oud-wethouder Carolien van Diemen.

De leden van D66 Heerhugowaard kregen tot en met 5 juli de gelegenheid om te stemmen. Via e-voting konden de leden hun voorkeur doorgeven.

Michael Feelders is met ruime meerderheid van de uitgebrachte stemmen gekozen. Het opkomstpercentage lag op 75%. Er was één blanco stem.

Sinds 2014 is Michael Feelders fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie en was daarvoor als gemeentecommissielid en penningmeester voor D66 Heerhugowaard actief.

In een 1e reactie geeft de kersverse lijsttrekker aan dat het hem een goed gevoel geeft.

‘Een geweldig moment. Voor mij is het vanaf nu tot aan de verkiezingen wel een nieuw en onbekend pad. Waarschijnlijk vol met politieke valkuilen. Super Mario lukt het ook elke keer om door te gaan, dus waarom mij niet. Het geeft me een extra drijfveer.

D66 behaalt mooie resultaten in de gemeenteraad. Dat willen we vasthouden, uitbreiden en verder ontwikkelen. Vóór onze inwoners, vóór Heerhugowaard!

De komende periode is de programmacommissie druk bezig om de reeds ontvangen ideeën van inwoners en ondernemers om te zetten in een nieuw verkiezingsprogramma. De verwachtingen zijn hoog. Inzet is om D66 groter te laten worden dan dat ze nu is.

De weg naar 21 maart 2018 is inderdaad nog lang. Reken maar, het wordt een goede en gestylde campagne met een positief D66-verhaal’.